hormann garagedeuren
Hörmann sectionaldeur

Garagedeuren

Garagedeur kiezen
De tijd van de ouderwetse stalen kanteldeur licht ver achter ons, al wordt hij nog steeds veel toegepast. Zeker bij seriematige nieuwbouwprojecten, zie je dit type garagedeur nog steeds. Want.....snel te plaatsen en goedkoop.

De ouderwetse kanteldeur is de laatste jaren wel aangepast, want voor de nieuwbouw moet deze tegenwoordig voldoen aan de inbraakwerende eisen van het politie keurmerk veilig wonen.

Dit type deur is ook met loopdeur leverbaar. Handig als je regelmatig met de fiets in en uit moet. Als de deuropening direct aan de straatzijde ligt, is het verstandig om te kiezen voor een binnen de gevel draaiende deur.


hormann-kanteldeur
afb. Hörmann kanteldeur buitendraaiend
eurodeur-kanteldeur
afb. Euro Deur, binnen de gevel draaiend

Sectionaldeuren
In de particuliere bouw wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een degelijke sectionaldeur. Meestal in geïsoleerde uitvoering en vaak met loopdeur.
En uiteraard voorzien van het politie keurmerk veilig wonen.

Enkele bekende merken zijn Alsta Nassau, Deltadoors, Hörmann en Novoferm. Een overzicht vind je onderaan deze pagina.

Naar wens kunnen veel sectionaldeuren ook worden geleverd met sierlijke panelen of met een paneel dat van vensters is voorzien, zodat er daglicht naar binnen valt.

alsta-nassau-sectionaldeur
afbeelding: Alsta Nassau

Afstandsbediening
Als extra kunnen de deuren worden geleverd met afstandsbediening. Het is best handig als je de deur vanuit de auto kan bedienen. Zeker als het regent.

Een bestaande garagedeur zonder elektrische deuropener kan vrijwel altijd later nog van zo'n garagedeurautomaat worden voorzien. Als deze van hetzelfde merk is als de garagedeur, weet je zeker dat je goed zit.

Er zijn ook voordeliger alternatieven leverbaar. Controleer vooraf goed of de garagedeuropener sterk genoeg is voor jouw merk en type deur.

Houdt er rekening mee dat als je voor het bevestigen van de opener, veranderingen moet aanbrengen aan de deur, zoals het boren van bevestigingsgaten, dit van invloed kan zijn op de garantiebepalingen van de deurenfabrikant. Is die allang verstreken, dan is dit natuurlijk geen probleem.

GARAGEDEUREN & GADGETS

Naast bovengenoemde deuren, zijn er ook garagedeuren als schuifdeuren of als openslaande garagedeuren uitgevoerd. Schuifdeuren worden meestal toegepast bij brede doorrijopeningen, wanneer de mogelijkheid voor het monteren van een sectionaldeur ontbreekt of in situaties waarbij de deur absoluut binnen de gevel moet blijven. Dat is vaak het geval in binnensteden, als de deur direct aan de openbare weg grenst.

Openslaande garagedeuren worden meestal in het werk gemaakt door een aannemer.


garage-schuifdeuren
garage-schuifdeuren
openslaande-garagedeuren
openslaande-garagedeuren
Enkele bekende fabrikanten
Harol
Hormann
Normstahl
Novoferm
Teckentrup
Verbe


Bouwvergunning nodig?
Informeer goed of er een bouwvergunning moet worden aangevraagd alvorens een beslissing te nemen tot het plaatsen van een tuimelraam of dakkajuit.
De bouwvoorschriften zijn bij de gemeente opvraagbaar en mocht er een vergunning nodig zijn dan kan het bouwbedrijf dit desgewenst verzorgen.

Wil je alles zelf doen of bouw je in eigen beheer, dan kun je online checken of een bouwvergunning noodzakelijk is of dat je vergunningsvrij mag bouwen. Handig is ook het bouwbesluit online, waar je de eventuele regelgeving kunt checken met betrekking tot jouw bouwproject.

disclaimer | mixandstir.com | w3schools | GFDL | GoodFon.com | pixabay | pexels |pinterest | pxhere.com | unsplash.com
copyright © 2013 -
vindikhier.nl - all rights reserved
Nieuws, weer & verkeer
Test